نحوه برطرف نمودن کدهای خطای دستگاه کپی شارپ سری SHARP MX : راهنمای کدهای خطای دستگاه کپی شارپ سری MX و روشهای عیب یابی و برطرف نمودن مشکلات عمومی دستگاههای فتوکپی شارپ پیامهایی که در صفحه نمایش دستگاه کپی ظاهر میشود نشان دهنده مواردی است که کاربر باید به آنها توجه کند .
این پیامها معمولا در سه دسته خلاصه میگردند :
راهنمای کدهای خطای دستگاه کپی شارپ سری MX
زمانی که کد خطای “toner supply is low” (مخزن تونر در حال اتمام است). به همراه یکی از علائم زیر که نشان دهنده کد رنگ است، نمایش داده میشود :
(BK Black or K) : علامت مخصوص رنگ و تونر مشکی است
Y Yellow : علامت مخصوص رنگ و تونر زرد است
M Magenta : علامت مخصوص رنگ و تونر قرمز است
C Cyan : علامت مخصوص رنگ و تونر آبی است
بدان معنا است که تونر مورد نظر در حال تمام شدن است.
نمایش وضعیت دستگاه کپی شارپ سری MX
جایگزینی تونر در این مرحله لازم نیست ولی کاربر باید یک کارتریج آماده برای رنگ مورد نظر داشته باشد تا در زمان اتمام از آن استفاده کند و یا برای شارژ کارتریج با مسئول فنی دستگاه تماس بگیرد.
اگر کاربر بدون توجه به پیام بالا به کار خود ادامه دهد، بعد از مدت کوتاهی (بستگی به مخزن تونر و تعداد چاپ) با پیام “change the toner cartridge”مواجه میگردد و دستگاه کپی از کار میایستد و دیگر پرینت نمیکند.
تعویض کارتریج تونر دستگاه کپی شارپ سری MX
چنانچه یکی از رنگهای آبی ، قرمز و زرد تمام شود و تونر مشکی تمام نشده باشد، دستگاه میتواند به کار خود ادامه دهد و پرینت سیاه و سفید را انجام دهد، اما اگر هر سه رنگ موجود باشد ولی رنگ مشکی تمام شده باشد دستگاه نمیتواند عمل پرینت را انجام دهد.
یکی از بیشترین سوالهایی که کاربران دستگاه کپی و پرینتر به دنبال جواب مناسب برای آن هستند این است که تا چند بار میتوان از یک کارتریج استفاده نمود ؟
کارتریج های دستگاه کپی شارپ و پرینتر ها قابل شارژ مجدد هستند. اغلب کارتریج ها را میتوان تا چهار بار شارژ نمود. اگر شما بعد از هر بار خالی شدن کارتریج، آن را با یک کارتریج نو تعویض میکنید، به شما توصیه میکنیم که کارتریج خالی شده را دور نیاندازید. 97 درصد کارتریج ها قابلیت استفاده مجدد را دارند. برای حفاظت از محیط زیست سعی کنید آنها را بعد از استفاده در یک بسته بندی نگه دارید و به نمایندگی شارپ بازگردانید.
برای نمایش مقدار باقیمانده تونر کارتریج دستگاه کپی کلید کپی “COPY” را هنگامی که دستگاه در حال پرینت و یا در حالت استراحت است فشار دهید. درصد باقیمانده تونر بر روی صفحه نمایش به شما نشان داده خواهد شد. زمانی که مقدار باقیمانده تونر به عدد 25 درصد رسید، برای تعویض و یا شارژ کارتریج آماده باشید.
کد TA : این کد نشان دهنده این است که دستگاه کپی به 90 درصد حد استفاده از مقدار استاندارد تعریف شده خود رسیده است.
کد CA : این کد نشان میدهد که از 90 درصد حد استفاده تعریف شده رنگهای تونر استفاده شده است.
کد AA : این کد زمانی نمایش داده میشود که هم تونر و هم تعداد تعریف شده هر دو به 90 درصد مقدار تعریف شده در دستگاه کپی رسیدهاند.
اگر دستگاه کپی شارپ هر کدام از کدهای بالا را نمایش دهد، باید با واحد تعمیرات دستگاه کپی شارپ در نمایندگی اصلی آن تماس بگیرید تا آنها برای سرویس دورهای دستگاه اقدام نمایند. در این حالت بیشتر مدلهای دستگاه کپی شارپ به کار خود ادامه میدهند و با توجه به حجم استفاده از دستگاه باید برای انجام سرویس زمان مناسبی در نظر گرفته شود. پس از سرویس دستگاه کپی، واحد شمارنده Counter دستگاه به عدد صفر بازمیگردد و پیامهای فوق دیگر نمایش داده نمیشوند.
کد TK1 : این کد نشان میدهد واحد شمارش انتقال دهنده اصلی کاغذ به عدد 100.000 برگ رسیده است.
کد TK2 : این کد نشان میدهد واحد شمارش بخش دوم انتقال دهنده کاغذ به عدد 300.000 برگ رسیده است.
اگر دستگاه کپی هر یک از کدهای فوق را نمایش دهد، باید با فرد تعمیرکار و متخصص دستگاه کپی تماس حاصل شود تا برای سرویس و تعمیر دستگاه کپی اقدام شود. در این حالت ممکن است کیفیت چاپ دستگاه کپی افت کند و یا با مشکلات گیر کاغذ مواجه گردد. پس از سرویس دستگاه این واحد ریست میشود و عدد شمارنده به صفر بازمیگردد.
کد DK : این کد نشان دهنده میزان کار درام کارتریج مشکی دستگاه کپی شارپ. به تعداد 100.000 برگ و یا مقدار چرخش درام در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد DC : این کد نشان دهنده میزان کار درام کارتریج آبی دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش درام در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد DM : این کد نشان دهنده میزان کار درام کارتریج قرمز دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش درام در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد DY : این کد نشان دهنده میزان کار درام کارتریج زرد دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش درام در کارتریج تا 715.000 دور است.
اگر دستگاه کپی یکی از کدهای فوق را نمایش میدهد، باید برای تعویض درام اقدام شود.
نمونه پرینت با کیفیت پایین – درام و دولوپر دستگاه کپی
از آنجاییکه درام دستگاه کپی نقش اساسی در پروسه کپی انجام میدهد و در کیفیت پرینت بسیار اهمیت دارد برای تعویض آن با جایگزین اورجینال با نمایندگی کپی شارپ تماس بگیرید. پس از تعویض درام توسط متخصصین نمایندگی شارپ، شمارنده درام دستگاه کپی به عدد صفر بازمیگردد.
کد VK : این کد نشان دهنده میزان کار دولوپر کارتریج مشکی دستگاه کپی شارپ. به تعداد 100.000 برگ و یا مقدار چرخش دولوپر در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد VC : این کد نشان دهنده میزان کار دولوپر کارتریج آبی دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش دولوپر در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد VM : این کد نشان دهنده میزان کار دولوپر کارتریج قرمز دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش دولوپر در کارتریج تا 715.000 دور است.
کد VY : این کد نشان دهنده میزان کار دولوپر کارتریج زرد دستگاه کپی شارپ. به تعداد 60.000 برگ و یا مقدار چرخش دولوپر در کارتریج تا 715.000 دور است.
مواد مصرفی دستگاه کپی
اهمیت کار دولوپر از درام کمتر نیست و این دو باید به خوبی با هم تعامل داشته باشند تا پودر تونر به خوبی انتقال پیدا کند. بنابراین با مشاهده هر کدام از این کدها با واحد تعمیر کپی نمایندگی اصلی شارپ تماس حاصل نمایید و برای تعویض آن اقدام کنید. ممکن است دستگاه کپی شارپ با وجود این کد خطا بتواند به کار خود ادامه دهد ولی کیفیت چاپ افت خواهد داشت و مصرف تونر دستگاه افزایش پیدا میکند و ممکن است ظرف تخلیه تونر های اضافه خیلی زودتر از زمان عادی پر شود.
اگر با کد خطای WASTE TONER CONTAINER IS FULL مواجه شدید ، ظرف تخلیه تونرهای مصرف شده را بررسی نمایید. و آن را خالی کنید . در این حالت به هیچ عنوان از دستگاه کپی و یا پرینتر خود استفاده نکنید در این مقاله سعی نمودیم کدهای خطای دستگاه کپی شارپ را در اختیارتان قرار دهیم. اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا آن را با همکارانتان که از دستگاه کپی شارپ سری MX استفاده میکنند به اشتراک بگذارید و کدهای خطای دستگاه کپی شارپ را رفع کنید.
همچنین بخوانید : امکانات دستگاه کپی شارپ ، سوالات رایج و مواردی که باید درباره فتوکپی SHARP بدانیم